Drobečková navigace

Úvod > O obci > Aktuality > Zpráva z akce ,,Vítání jara 2017" v Lázních pod Zvičinou

Zpráva z akce ,,Vítání jara 2017" v Lázních pod Zvičinou



 

Vítání jara 2017 v Lázních pod Zvičinou

 

V sobotu 6. Května se v Lázních pod Zvičinou v Dolní Brusnici (nebo-li v areálu Hotelu pod Zvičinou) uskutečnila tradiční akce Vítání jara.

Počasí nebylo ideální, ale pohledem optimisty můžeme konstatovat, že nepršelo a tak bylo vlastně krásně.  A hlavně i přes vrtkavost počasí byla účast návštěvníků hojná a všichni si užili bohatý připravený program.

P1120407.JPG

Začínali jsme malou slavností – vysvěcením opraveného osmibokého pavilonku nad kapličkou, celebrovaného panem farářem Mariuszem Robakem z Pecky.

Poté už následovala zábava a vybrat si mohl skutečně každý:

Děti ocenily novou stezku domácích zvířátek a bavily se hlavně při plnění úkolů na připravených pracovních listech.

Studenti Střední školy informatiky a služeb ze Dvora Králové, oboru cestovní ruch, připravili živou galerii významných osobností Královédvorska, jejichž ztvárnění bylo také díky dobovým kostýmům Půjčovny kostýmů ve Dvoře Králové naprosto přesvědčivé. A tak mohli všichni využít jedinečné příležitosti k rozhovoru s královnou Žofií Bavorskou o jejím životě, hrabětem Šporkem o nedalekém Kuksu nebo z téměř současné doby s Karlem Vágnerem na téma Safari v ZOO.

Součástí programu byly kreativní dílny pro děti nebo workshop jarního vaření netradičních, přesto jednoduchých pochoutek.

P1120436.JPG

Źáci ZUŠ z Jaroměře vystoupili s pohádkou K.J. Erbena Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

A došlo také na jarní stříhání oveček ze zdejší minifarmy, které se již za poslední roky stalo tradičně očekávanou události všech přihlížejících.

 

Hudební doprovod zajistila v průběhu celého odpoledne skupina Sunny Jazz z Jaroměře.

Hosté se rozcházeli nebo rozjížděli v pozdních odpoledních nebo spíše podvečerních hodinách ke svým domovům. Jak se akce vydařila můžete sami posoudit z fotogalerie na našem facebooku www.hotelpodzvicinou.cz

 Tak naviděnou zase příští rok na vítání jara! Nebo i dříve - třeba na některé z dalších akcí v rámci celoročního zábavně-kulturního festivalu v Lázních pod Zvičinou.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

 

29. 3. Taťána

Zítra: Arnošt

Aktuality

 

 

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
DIVADELNÍ HRA V HORNÍ BRUSNICI
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Návštěvnost stránek

278034