Drobečková navigace

Úvod > BRUTUS > O spolku Brutus > Co už jsme navštívili

Co už jsme navštívili



co už jsme navštívili

Za dobu posledních cca tří let,kdy společně cestujeme jsme uskutečnili již několik desítek akcí,jak v okolí Brusnice,tak v místech vzdálených.Nejdelší trasou byl zájezd z CK Hoška Lázně Bělohrad do Vídně.Z jednotlivých akcí lze jmenovat:Po stopách K.V.Raise do Bělohradu,Zlaté doly Zlatnice u Stupné,Zimní přechody Zvičiny,Výstupy na Tábor,Přechody Staropackých hor,Sivestrovské procházky do Bělohradu,Bozkovské Jeskyně,Ještědský hřeben-Jeřmanice,Bezděs-Staré splavy,Bílý potok-vodopády Černého potoka,Frýdlantské cimbuří,Štolpichy.Sklářská pouť Kristiánov,Vazovecké údolí,Malá skála,Suché skály,Příhrazské skály,Drábské světničky,atd.atd.V neposlední řadě pak stojí za zmínku nádherné výlety parní úzkokolejkou do Žitavských hor a návštěva romantického Oybina,Jonsdorfu,Žitavy,přechod hor do Hrádku nad Nisou s účastí 35-ti osob.Adventní výlety do Drážďan,Gerlitzu,Bautzenu,Kláštera v Ostritz,Výstup k litinové rozhledně v Loebau a pěší okruh v okolí.V Polsku jsme navštívili mnohokrát na běžkách krásné běžecké centrum Jakuszice a přejížděli Jizerky do Harrachova,Kořenova,Josefova Dolu atd.Absolvovali jsme přejezd Rýchor z Pomezek do Žacléře.Vlakem jsme přejeli z Trutnova do polského Marcziszowa s návštěvou Barevných jezer.Nádhernou tratí Zubačkou přejeli do Jelení Gory a po prohlídce tohoto krásného města jsme městským autobusem přejeli do lázní Teplice-Zdroj s nádhernými parky,jezírky,atd. Prostě mnoho jsme již absolvovali a snad ještě jezdit budem.Jen pro informaci neznalým-jízdenky v Euroregionu Nisa-Libnet stojí Pro pět lidí 320 Kč,takže Polsko i Německo se nechá absolvovat za cca.64 Kč a to je vlakem,busem,parní úzkokolejkou,lanovkou na Ještěd-vše v jedné jízdence.Info na WWW.Libnet.cz.Za spolek Brutus zdraví a zve zájemce na další akce L.Hruš.


Komentáře


  • 10. 7. 2015 22:48
    Brutus
    Nová akce

    Nová akce!! Bohužel až po půl roce nový výlet,vzhledem k nemoci. Je léto a tak se někam podíváme,ne?České dráhy mi udělali radost a na léto zavedly vlak z Paky do Českého ráje krásnou lokální tratí 064 na Mladou Boleslav.Tak jedem v sobotu 18.7. v 8.33 ze Staré Paky do Libošovic,procházkou filmovými partiemi z českých pohádek do údolí Plakánku a k hradu Kost ,nejhezčí partie Č.ráje.Jízdné cca.100 kč.Sraz a koordinace v kulturním domě v pátek večer.Zdar Hruš.


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

 

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána

Aktuality

 

 

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
28 29 30 1 2 3
Zájezd - Vánoce v Polabí
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Poplatky v roce 2023

Návštěvnost stránek

277960