Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > Zpracování osobních údajů

Sdělení funkce pověřence GDPR

Bc. Kateřina Mitlöhnerová, DiS

Zpracování osobních údajů

 

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Obec Horní Brusnice, Horní Brusnice 284, 544 01

Kontakty na správce najdete ZDE. :  https://www.hornibrusnice.cz/

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce Horní Brusnice jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: e-mail:                                                                                       

katerina.mitlohnerova@sms-sluzby.cz

                                                                                               tel.: +420 777 919 771

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  • Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů v souladu s nařízením vlády č.173/2016 Sb. můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle Sazebníku úhrad.
  • Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  • Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (čl. 21 ON).
  • Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme zde.
  • Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu: podatelna@hornibrusnice.cz, zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu,datovou zprávou na adresu 8iqbd8c a nebo osobně.
  • Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  • Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

 

Sdělení o výkonu funkce pověřence

 

 

31. 1. Marika

Zítra: Hynek

Aktuality

 

 

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 31 1
Poplatky v roce 2023
2
Poplatky v roce 2023
3
Poplatky v roce 2023
4
Poplatky v roce 2023
5
Poplatky v roce 2023
6
Poplatky v roce 2023
7
Poplatky v roce 2023
8
Poplatky v roce 2023
9
Poplatky v roce 2023
10
Poplatky v roce 2023
11
Poplatky v roce 2023
12
Poplatky v roce 2023
13
Poplatky v roce 2023
14
Poplatky v roce 2023
15
Poplatky v roce 2023
16
Poplatky v roce 2023
17
Poplatky v roce 2023
18
Poplatky v roce 2023
19
Zelená úsporám light - seminář pro žadatele
Poplatky v roce 2023
20
Poplatky v roce 2023
21
Poplatky v roce 2023
22
Poplatky v roce 2023
23
Poplatky v roce 2023
24
Poplatky v roce 2023
25
Poplatky v roce 2023
26
Poplatky v roce 2023
27
Poplatky v roce 2023
28
Poplatky v roce 2023
29
Poplatky v roce 2023
30
Poplatky v roce 2023
31
Poplatky v roce 2023
1
Poplatky v roce 2023
2
Poplatky v roce 2023
3
Poplatky v roce 2023
4
Poplatky v roce 2023
5
Poplatky v roce 2023

Návštěvnost stránek

248008